M-am decis sa ma apuc de scris 😁
Incep prin a imi lua putin hate si sa distrug si niste “mituri”.
Va spunem inca de la inceput ca vorbim doar de lumanarile din ceruri naturale.
De ceva vreme tot aud “lumanarile voastre sunt toxice, prin ardere uleiul esential este toxic”!
Pai ardere (o spuneti cu “gurita voastra”), punctul de ardere este acela cand uleiul incepe sa scoata fum negru. Se intampla asta cand topim o lumanare, o tableta aromatizata sau un wax-melt? Nu prea cred…. Ardem fitiul si ceara se topeste prin incalzire 😁
Prin ardere orice ulei devine toxic (atunci cand uleiul se arde si scoate fum negru), chiar si cel de soia, cocos, palmier, floarea soarelui etc., asta daca poate nu stiati ca ceara de soia, ceara de cosos sunt uleiuri naturale solidificate si acum ca am clarificat acest aspect, vine si magia.......... IN LUMANARILE NATURALE NU ARDEM ULEIUL, IL INCALZIM. MIRACOL NU?
Inainte de a decide sa facem aceste lumanari am studiat, am invatat si nu din tutoriale de pe internet, am urmat niste cursuri acreditate de Asociatia Internationala a Terapeutilor, probabil nici nu ati auzit de ei sau ca exista asa ceva 😁 (si acum un mare search, cine sunt , unde stau si ce fac 😁)
Acum stau eu si ma intreb, oare oamenii de prosti m-au invatat cum sa folosesc uleiurile esentiale sau cum sa “prepar” mixuri de uleiuri esentiale pentru a ne bucura de aromaterapie in scopuri terapeutice?
Oare am pierdut eu timpul si banii? Oare este mai sanatos sa folosim parfumant naturat?
Parfumantul natural (daca este natural) se obtine tot din acel ulei natural esential, da, da .... cel care spuneti voi ca este toxic. "Parfumul natural este un melanj de substante naturale aromatice obtinute din uleiuri esentiale, fractiuni izolate de uleiuri esentiale (compusi obtinuti prin distilare fractionata) si substante aromatice extrase din materii prime vegetale, prin procese de fermentare, macerare sau hidroliză." Ce sa vezi ..... si parfumantul este obtinut din ulei esential.
De unde a venit ideea asta ca uleiul esential este toxic? Pentru ca parfumantul este mult mai ieftin iar cei ce il folosesc, vand lumanarile la pret de uleiuri esentiale sau poate chiar mai scumpe.
Avand un ulei esential pur natural, nu mi-as fi permis niciodata sa il fac sa devina toxic. Pentru toate produsele pe care le folosesc din exteriorul casei Purple Lands cer certificate si ma asigur ca sunt produse naturale si sigure pentru folosit.
Cerurile de soia si de cosos pe care le folosec, vin mereu insotite de certificat direct de la producator, imi achizitionez produsele direct de la producatori, lucru si regula valabila si pentru uleiurile esentiale. Evit si fug de asa zisii “producatori” romani care cresc ei soia sau te miri ce plante exotice in spatele blocului, la noi in tara nu exista cultura de soia, scotisoara, portocali, etc., asa ca acel producator este defapt un revanzator, nu este nici macar reprezentanta producatorului la noi in tara.
Toate blendurile noastre contin esenta pura de lavanda, sunt facute de mine, dupa ce am urmat un curs care imi permite sa fac asta, in urma caruia am invatat cum sa imi calculez fiecare gramaj ca sa ajung la produsul finit.
Si sa distrugem si mitul cu 100% ceara de soia in tablete parfumate frumos aranjate si stralucitoare. Ceara de soia niciodata nu o sa se solidifice suficient astfel incat acea tableta sa fie suficient de dura incat sa nu se sparga, sa ramana perfecta. Ceara de soia este o ceara sensibila cu un grad de topire scazut, ea vara cand este cald afara devine moale, asa ca multi folosesc ceva pentru solidificare, acel ceva poate fii ceara de albine sau stearina si ca sa nu va pun sa mai dati un search, va spun eu ce este stearina: "din punctul de vedere al compoziției chimice, stearina este un amestec de acizi grasi, este fractia mai solida, obtinuta prin tratarea uleiului dupa cristalizare la anumite temperaturi. Este o ceara extrem de tare, care poate avea diferite temperaturi de topire si indici de iod". Informatii pe care nu prea le regasim pe etichete. Acum o sa imi iau injuraturi si hate pentru ca am dat din casa, dar hai sa fim corecti pana la capat ca omul sa stie ce cumpara.
Am fost intrebata de ce waxmet-urile mele nu sunt “perfecte” si sunt “moi”? Pentru ca ele chiar sunt facute din amestec de soia si cocos. Urmeaza sa producem si unele perfecte, dar o sa va povestesc atunci ce alta ceara naturala am folosit, care se va regasi pe eticheta noastra, inca nu dau din casa secretul nostru pentru ca am obosit sa fiu buna si sa devenim muze mai ales pentru cei din nisa noastra cu lavanda :D
Sa va povestesc si despre fitile nu? De ce noi avem aproape la toate lumarile noastre fitile de lemn? Majoritatea sustin sus si tare “eu am lumanari 100% naturale”, da?
De unde va luati voi fitilele?
De pe internet, in general gata cerate si cu baza? Perfect! Oare si-a pus cineva intrebarea in ce fel de ceara este tratat acel fitil de sta drept? Nu cred, acel ceva care imbraca fitilul de bumbac nu este nimic alt ceva decat PARAFINA, acea parafina obtinuta din reziduri petroliere foarte toxice si nocive..... da-da...fix aia 😁 deci unde mai sunt lumanarile 100% naturale? Fitilul acela cand arde nu topeste si parafina care este toxica?
Un fitil de bumbac 100% natural este un ghem de fire pe care trebuie sa il “cosmetizezi” putin inainte sa fie folosit intr-o lumanare.
Asa ca noi preferam fitilele de lemn, naturale care vin si personalizate special pentru noi ca si pe acestea le luam de la un producator :D
Si acum in incheiere vin eu si va intreb, ce este mai toxic fitilul cu parafina sau uleiul esential incalzit?